logo

Burenestafette 24 april

Het bestuur van de bedrijvenvereniging de Hemrik nodigt u graag uit voor een Burenestafette op dinsdag 24 april a.s. Wij gaan op deze datum drie bedrijven aan de Orionweg bezoeken en wel Fitplan, Stedon en Trimm Design.

Trimm Design, opgericht in 2008 door Klaas Jan Westra en Shantia Fardin, werkt al vele jaren voor zowel vooraanstaande interieurbouwers als ook voor scheepsarchitecten. Met een team van meer dan 40 ontwerpers en ingenieurs biedt het bedrijf zijn diensten aan aan vele nationale en internationale klanten. Zowel werven, interieurbouwers, aannemers en particulieren kan Trimm Design tot hun klanten rekenen.

Bij Fitplan vindt u alles op het gebied van (medische) fitness en fysiotherapie. U kunt terecht voor groepslessen zoals spinning en zumba, maar ook voor algemene fitness, personal training en sportmassage. Binnen de fysiotherapie biedt Fitplan een aantal specialisaties waaronder manuele therapie, bekkenfysiotherapie, echografie, shockwave, dry needling, Mulligan therapie, medical taping en medische training.

Stedon is gestart in 2002 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van openbare inrichting in Nederland. Grofweg is het aanbod van producten en diensten in twee (gebruikers)groepen te verdelen. Enerzijds biedt Stedon een ruim assortiment bedoeld voor algemeen gebruik en aankleding van de omgeving. Voorbeelden hiervan zijn banken, picknicktafels, ontmoetingsplaatsen, bloembakken en groeigeleiders. Anderzijds heeft Stedon een compleet aanbod gericht op de jeugd zoals bijv. een multifunctionele sportkooi.

Lees meer

Algemene verordening gegevensbescherming per 25 mei van toepassing

Dit heeft voor bedrijven nogal wat consequenties voor de opslag en beveiliging van persoonsgegevens en data. Wilt u hier meer over weten, klik dan hier en u komt op de website van de autoriteit persoonsgegevens.
Indien u behoefte heeft aan bijeenkomst waarbij u wordt bijgepraat over alle ins en outs van de verordening, laat het dan weten aan het bestuur door een mail te sturen naar secretaris@hemrik.nl
De bedrijvenvereniging zal dan in april een bijeenkomst met deskundigen organiseren over dit onderwerp zodat u weet welke maatregelen u moet treffen voor 25 mei.

Het Hemrik-plein op de BCDN 2018

De BCDN 2018 zijn weer achter de rug. We kunnen terugkijken op twee geslaagde en drukke  dagen. Het plein had dit jaar een mooie open uitstraling wat betekende dat er veel aanloop naar het Hemrik-plein was. Ook was er een grote diversiteit in de bedrijven die een plaats gevonden hadden op het Hemrik-plein.
Op de eerste dag was er een zeer goed bezochte netwerkbijeenkomst op het Hemrik-plein. Het was er gezellig druk. Op de tweede dag was er de veiling van de schilderijen die gemaakt zijn door kunstenaar Gerrit Dijkstra van Artitude. Deze vier schilderijen zijn bij op bod verkocht en het financiële resultaat mocht er zijn. De opbrengst van maar liefst € 1.325 gaat naar de Stichting Rijk voor Arm.

Lees meer

(Vrij)kaarten Lost in the Greenhouse

De bedrijvenvereniging de Hemrik is er in geslaagd 100 kaarten te krijgen voor de voorstelling Lost in the Greenhouse in de kassen in Sexbierum op dinsdag 17 april.
Maar dat is nog niet alles, ook biedt uw bedrijvenvereniging u de mogelijkheid om te genieten van een een driegangen-diner in stijl. Van Bunzlau naar Boerenbont, van Stoofpot tot Bisos, van Wodka tot Beerenburg. Een heerlijk driegangendiner in Pools-Friese stijl. En ook na afloop kunt u nog gezellig napraten over de voorstelling want  speciaal voor de leden van de bedrijvenvereniging is er een nagenietarrangement met heerlijke Fries/Poolse hapjes en drankjes.
Het programma voor dinsdag 17 april luidt als volgt:

18.00 - 18.30 uur Inloop
18.30 - 20.30 uur Diner
20.30 - 22.00 uur Voorstelling Lost in the Greenhouse
22.00 - 23.00 uur Nazit

U kunt u aanmelden voor diner, voorstelling en nazit door een mail te sturen naar secretaris@hemrik.nl. Wilt u wel aangeven of u bij het diner, de voorstelling en nazit aanwezig bent? Aanmelden kan tot en met 15 maart a.s. Per lid/bedrijf zijn er maximaal twee kaarten beschikbaar en ook geldt OP=OP.
Uiteraard zijn er voor u, voor zowel het diner, de voorstelling en de nazit, geen kosten aan verbonden.De Lawei en Orkater, i.s.m. De Koornbeurs presenteren de muziektheatervoorstelling: Lost in the greenhouse. Een tragische liefdesgeschiedenis op locatie in het grootste glastuinbouwbedrijf van Friesland.

In de kassen bij Sexbierum werken Friese en Poolse arbeiders. Ze plukken er samen tomaten, komkommers en andere groenten Ze vormen een gemeenschap, een mienskip in een kunstmatig stukje Nederland. De jonge Polen hebben huis en haard verlaten. De Friezen zijn thuis, maar zien hun leefomgeving veranderen. Er wordt gewerkt, er wordt gefeest, er wordt gedronken. Er wordt geroddeld en geflirt.Dan is er plotseling een lijk. Langzaam tekenen zich de contouren af van een tragische liefdesgeschiedenis. We volgen de jonge pool Wojtek. Vanaf het moment dat zijn moeder hem in laat zien dat hij in Polen geen toekomst heeft, tot aan zijn dramatische einde. Eén plukseizoen lang. Hij wordt hartstochtelijk verliefd op een Fries meisje. Is de breekbare Mienskip bestand tegen gevoelens van heimwee, verlies, wrijving en verlangen?
Meer info over Lost in the Greenhouse vindt u hier.

De nieuwe Planetenlaan

De verkeersveiligheid op de Hemrik wordt verbeterd!!! Uit de in 2015 gehouden enquête onder de leden van de bedrijvenvereniging, in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen, bleek dat u in grote getale de verkeersveiligheid een punt voor verbetering vond op de Hemrik. En dat heeft resultaat gehad!!

Na diverse overleggen tussen gemeente, bedrijvenvereniging en ondernemers is er een plan gemaakt om de verkeersveiligheid op de Planetenlaan te verbeteren. Zowel de gemeente, bedrijvenvereniging en de betrokken ondernemers in de werkgroep Verkeer zijn tevreden met de voorgestelde maatregelen. Deze maatregelen zijn op 19 februari gepresenteerd op een inloop-bijeenkomst van de gemeente Leeuwarden.De infobijeenkomst gemist?? Via onderstaande link kunt u alsnog de tekening bekijken van de voorgestelde aanpassingen op de Planetenlaan.De volgende aanpassingen/maatregelen worden voorgesteld:
  1. Op de kruising Planetenlaan-Saturnusweg/Poolsterweg wordt een rotonde aangelegd die ruim genoeg is voor grote vrachtauto’s.
  2. Vanaf de Coronaweg wordt het mogelijk om de Aldlânsdyk op te rijden en in te voegen.
  3. De in/uitrit bij de Mazzelshop wordt verplaatst naar de erfafscheiding tussen Praxis en de Mazzelshop en veiliger gemaakt met een langere invoegstrook in de middenberm van de Planetenlaan.
  4. Op de T-kruising met de Zuiderkruisweg kun je alleen nog rechtsaf en vervolgens op de rotonde terugkeren naar de verkeerslichten Anne Vondelingweg-Planetenlaan.
Klik hier voor het ontwerp met de verkeersaanpassingen in de Planetenlaan.