logo

DALO-systeem, Lokaal inkopen

Inleiding
De gemeente Leeuwarden heeft het DALO-systeem voor bedrijven en organisaties opengesteld voor inschrijving. Het DALO-systeem is een DAtabase waarin Lokale Ondernemers zich kunnen inschrijven. Het doel achter de database is dat de gemeente meer bekend raakt met lokale ondernemers en wat zij te bieden hebben. De gemeente kan dan voorafgaand aan een onderhandse aanbesteding het DALO-systeem raadplegen voor geschikte lokale ondernemers en deze uitnodigen tot het indienen van een offerte. De verwachting is dat op deze manier de lokale economie en werkgelegenheid positief worden beïnvloed.

Voorwaarden voor de inschrijving in DALO
Het bedrijf/de organisatie moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Enkel een lokaal bedrijf kan zich in het DALO-systeem inschrijven. Er moet een vestiging zijn van het bedrijf/de organisatie binnen de gemeente Leeuwarden. Bij het invullen van de vragenlijst wordt naar het adres van die vestiging gevraagd. Dit kan en mag afwijken van het adres van de hoofdvestiging, die bij KvK staat geregistreerd. Er moet een legitiem product of dienst geleverd worden.

Proces van inschrijving
Het bedrijf/de organisatie is zelf verantwoordelijk voor de inschrijving en voor de gegevens die zij invoert en voor het up-to-date houden van de gegevens. Bij het invullen wordt aangegeven welke velden verplicht zijn met een * en welke optioneel zijn. De gemeente toetst de inschrijving of voldaan is aan de voorwaarden. Na de toetsing stuurt de gemeente een bevestigingsmail naar de organisatie. Het inschrijvingsformulier is te benaderen via www.leeuwarden.nl/nl/dalo.
Voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen kunt u een mail sturen aan: economischezaken@leeuwarden.nl.

Lees meer

Overval en Camera in Beeld

Ongetwijfeld heeft u in de media gelezen dat er zondagochtend in alle vroegte een woning is overvallen aan de Venusweg. Klik hier voor het nieuwsitem van Omrop Fryslân. Door het bekijken van beelden van een geplaatste camera, aangemeld bij het project Camera in Beeld, in de Venusweg kon de vluchtauto al snel in Leeuwarden worden getraceerd en de vermoedelijke daders gepakt.
De wijkagent, Cor Bruinsma en de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen willen dan ook graag nogmaals het project Camera in Beeld onder uw aandacht brengen met het verzoek om ook uw (bedrijfs)camera's aan te melden voor dit project. Momenteel zijn er slecht vier camera's aangemeld op bedrijvenpark de Hemrik. De camera's die zijn aangemeld hangen in de Hidalgoweg, Avondsterweg, Ceresweg en Jupiterweg En dat is natuurlijk niet genoeg. Dus het dringende verzoek aan u om uw camera ook aan te melden voor het landelijke politieproject Camera in Beeld. Hieronder treft u de tekst aan uit een eerdere nieuwsbrief betreffende dit project.

Lees meer

Hemrik-bokaal dinsdag 5 september

2015-09-07-036-Kaats--en-Jeu-de-Bouleswedstrijd-Bedrijvenvereniging-De-Hemrik-LeeuwardenHoewel 5 september nog ver lijkt, houdt de tijd geen pauze. Op dinsdag 5 september is er weer de jaarlijkse kaats- en jeu de boules-wedstrijd met zachte bal en op een kaatsveld met speciale afmetingen. De jeu de boule-wedstrijd vindt weer plaats op het terrein van Tegelbedrijf H. van der Meulen. Op het hiernaast gelegen veld van Buro360 vindt het kaatsen plaats. In 2016 is de HEMRIK-bokaal gewonnen door Onder de Luifel (kaatsen) en door Tuinen met Gevoel (jeu de boules). Uiteraard staat er voor deelnemers en supporters een hapje (buffet) en een drankje klaar op de Hemrik. Er zal ongetwijfeld weer fanatiek worden gestreden tussen de teams en parturen. De kaatswedstrijd zal dit jaar wederom plaatsvinden met een grot

Het programma voor de kaats en jeu de boules-wedstrijd is als volgt, de tijden zijn richttijden.
16.45 uur Ontvangst met koffie
17.00 uur Start wedstrijden18.00 uur Pauze met een hapje en drankje
18.45 uur Vervolg wedstrijden
20.30 uur Einde wedstrijden
20.45 uur Prijsuitreiking21.15 uur Einde

De teams kunnen nu al worden ingeschreven. Een kaatspartuur drie personen, de jeu de boules-teams worden ter plekke gevormd. De jeu de boules wedstrijd staat weer onder leiding van leden van jeu de boules-vereniging Le Biberon uit Leeuwarden.

Lees meer