logo

Project "Firtuele Sinnegreide"

Gratis rapport investeringen zonne-energie.

Overweegt u de aanschaf van zonnepanelen op uw bedrijfspand? Maar wilt u inzicht in de fiscale mogelijkheden en de subsidies waar u recht op heeft bij de aanschaf van zonnepanelen? De gemeente Leeuwarden heeft Synnovem Consultancy B.V. uit Dokkum gevraagd om kosteloos voor u in kaart te brengen of het interessant is om te investeren in zonnepanelen. 

Lees meer

Energie voor het MKB

Een onafhankelijk energieadvies voor uw bedrijf
De provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden starten een uniek duurzaamheidsproject voor het MKB in de gemeente. Wilt u tot wel 60% energie besparen of uw eigen energie opwekken in uw bedrijfspand? Doe dan mee aan het project Energie voor MKB! U krijgt een complete energiescan van uw bedrijfspand en een actieplan om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn. De provincie Fryslân en uw gemeente betalen 2/3 van de kosten. U heeft zo de mogelijkheid om met een kleine eigen bijdrage dit energieadvies te ontvangen.
Het project is al succesvol uitgevoerd in vele andere Friese gemeenten. Nu heeft ook u de kans om met een kleine eigen bijdrage een complete scan te laten uitvoeren.

Lees meer

Whatsappgroep de Hemrik

De leden van whatsappgroep de Hemrik zijn alert op verdachte situaties op de Hemrik en hanteert daarbij het SAAR-principe. Dat houdt het volgende in:

  • Signaleer (u ziet een verdachte situatie)
  • Alarmeer (bel 112 of 0900-8844)
  • App (meld de situatie via WhatsApp)
  • Reageer (indien mogelijk naar de verdachte)

Lees meer

Subsidie spreekuur op 15 en 16 oktober

Op 15 en 16 oktober organiseert de gemeente Leeuwarden in samenwerking met SNN, YnBusiness en provincie Fryslân subsidiespreekuren. Tijdens het spreekuur geven specialisten van deze organisaties advies over het projectplan, de aanvraag en kansrijke regelingen.

Om welke subsidies gaat het?
Alle openstaande subsidieregelingen zijn gericht op innovatieve projecten; van technologische innovatie tot organisatie-innovatie. Het spreekuur is specifiek bedoeld voor vragen over de volgende regelingen:

Lees meer