logo

Politiecijfers nov 2015-feb 2015

Wat er nog steeds uitspringt is het aantal verkeersongevallen op de Hemrik. Met name het kruispunt Anne Vondelingweg-Aldlânsdyk-Planetenlaan is een aandachtspunt. Dit komt ook naarvoren in de statistieken. Daarnaast is de constatering van wijkagent Cor Bruinsma dat er gewoon te hard wordt gereden op de Hemrik. En dat zal een ieder wel kunnen bevestigen dat dat zo is. De wegen zijn breed en nodigen uit tot hard rijden. Maar de kruispunten zijn met een hoge snelheid blijkbaar niet overzichtelijk want op de kruispunten van de breedste wegen vinden de meeste ongevallen plaats.

De politie gaat, daarom, de komende maanden snelheidscontroles uitvoeren en ook zal de controle op voertuigen worden verscherpt. Dit in de hoop dat er minder snel zal worden gereden. Ook kunt u, als ondernemer, natuurlijk ook uw personeel instrueren om op de Hemrik niet harden dan 50 km per uur te rijden, heeft u een locatie waar te hard wordt gereden, geef dit door. Zodat deze locatie mee kan worden genomen in de controle’s.

Een ander opvallend cijfer is het aantal insluipingen in de laatste vier maanden. En dan met name tussen twaalf en één uur ’s middags als u met uw medewerkers in de kantine zit en u de voordeur niet op slot doet. Dat is het moment van een insluiper om het geld uit uw kas te halen en er weer snel van door te gaan. Dus neem uw maatregelen voordat het te laat is.

Een laatste cijfer dat opvallend is het melden van verdachte situaties, aldus Cor Bruinsma. Dit cijfer is beduidend hoger dan de maanden er voor. Blijkbaar is een ieder wat alerter er op wat er in zijn omgeving gebeurd. De politie maakt zeker werk van het melden van verdachte situaties. Niet elke verdachte situatie kan gelijk worden gekoppeld aan criminaliteit maar we zullen hier zeker tijd in investeren. Dus blijf melden bij de politie en in de Whats-appgroep van de Hemrik.

De overige cijfers geven geen verontrustend beeld op de Hemrik en de trend van een rustig, plezierig werkklimaat wordt door de cijfers bevestigd.