logo

Overval en Camera in Beeld

Ongetwijfeld heeft u in de media gelezen dat er zondagochtend in alle vroegte een woning is overvallen aan de Venusweg. Klik hier voor het nieuwsitem van Omrop Fryslân. Door het bekijken van beelden van een geplaatste camera, aangemeld bij het project Camera in Beeld, in de Venusweg kon de vluchtauto al snel in Leeuwarden worden getraceerd en de vermoedelijke daders gepakt.
De wijkagent, Cor Bruinsma en de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen willen dan ook graag nogmaals het project Camera in Beeld onder uw aandacht brengen met het verzoek om ook uw (bedrijfs)camera's aan te melden voor dit project. Momenteel zijn er slecht vier camera's aangemeld op bedrijvenpark de Hemrik. De camera's die zijn aangemeld hangen in de Hidalgoweg, Avondsterweg, Ceresweg en Jupiterweg En dat is natuurlijk niet genoeg. Dus het dringende verzoek aan u om uw camera ook aan te melden voor het landelijke politieproject Camera in Beeld. Hieronder treft u de tekst aan uit een eerdere nieuwsbrief betreffende dit project.

Camera in Beeld
Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.


Camera in beeld is een politiesysteem, die alle particuliere en overheidscamera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. Mocht er bijvoorbeeld een inbraak zijn gepleegd in uw wijk, kijkt de politie in het systeem waar er camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien is en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. De politie kijkt dus niet live mee met de beelden

Voor verder informatie en het aanmelden verwijs ik u naar www.politie.nl/cib  Iedereen kan zich aanmelden. Heeft u nog bedenkingen dan kom ik (wijkagent Cor Bruinsma, red.) graag langs om het belang van uw aanmelding toe te lichten.